Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Az Éhezők Viadala: A kiválasztott (Befejező rész) –Mini kritika
2015. november 29. írta: SoroMove

Az Éhezők Viadala: A kiválasztott (Befejező rész) –Mini kritika

Hát végetért az egyik legsikeresebb young adult regényfolyam feldolgozássa. A könyv trilógia megfilmesítése még 2012-ben kezdődött és hollywoodi divathullámmot követve a triologia utolsó darabját két részben tálalták.hunger-games-mockingjay-part-2-cover-765x415.jpgA törénet ott veszi fell a fonalat ahol az előző résznél befejeztük.Katnis lábadozik miután Peeta helyben hagyta Snow elnők ármánykodása révén.Emiatt a"lángra lobbant lány" ha kell egyedül próbál szembeszállni  a Kapitoliummal ,az elnőkkel. Ezt a 13. körzet vezetése nem nagyon szeretné .Nekik még mindig propaganda alapanyagként van rá szükségük. Így csak a frontvonal mögött vonulhat csak a "biztonságban".Visszont Everdeen-nek meg van a saját terve . A Kapitolim fővárosát a játék mesterek telerakták az éhezők viadalából ismert csapdákkal .Így Finnick Odair szavaival élve " Hölgyeim és Uraim ! Kezdődjék hát  a 76.  Viadal !

az_ehezok_viadala_a_kivalasztott_2_5.jpg

Itt emliteném meg az én egyik  problémámat a filmmel kapcsolatban . Ami nem más mint Finnick-től sok jó poént vettek el .Aki olvasta a regányt az tudja miről beszélek.

A regényhez hasonloan itt is keserédes befejezést kaptunk . A szerelmi háromszöget feloldják . De a főhősök által átélt borzalmak miatt szinte teljesen összeomlanak. Amíben bíztam a második és harmadik rész után regényhez  hű befejezést kaptunk .

az_ehezok_viadala_a_kivalasztott_2_1.jpg

A Film látvány világa még mindigg jó, a CGI még mindig szemet tetszetősek.

A színészi játékról: A Katniss megformálója Jennifer Lawrence hozza a töle megszokot karaktert. Nem hiába ez a szerep hozta meg neki a világhírnevet.Woody Harrelson ebben a részben elég keveset szerepelt pedig az ő karakterét is nagyon bírtam. Philip Seymour Hoffman tavalyi tragikus halála miatt csak kevés szerepet kapott.

Összegezve a regény ismeretében a filmet 8\10 re értékalném. A regényhez hű,tetszetős de egy kicsit vontatott.Ha nem olvastam volna regényt viszon csak 6.5\ 10 adnák neki.

A bejegyzés trackback címe:

https://soremove.blog.hu/api/trackback/id/tr688123778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása