Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Babylon 5 retro bemutató egy régi sorozatról !
2017. május 17. írta: SoroMove

Babylon 5 retro bemutató egy régi sorozatról !

„A Babylon terv volt az utolsó reményünk a békére. Egy 5 mérföld hosszú önellátó világ a világűr egy semleges területén. Diplomáciai és kereskedelmi központ, amely negyedmillió embernek és földönkívülinek ad otthont. Egy világítótorony az űrben, egyedül a sötét éjszakában. Ez volt az emberiség harmadik korának hajnala. A Nagy Háború éve köszöntött mindannyiunkra. Ez az utolsó Babylon állomás tőrénete. 2259-et írunk. A helyszín a Babylon 5”
- John Sheridan kapitány  b5lt.jpg
Mint a bevezetőből kiderült ez egy Sci-fi ami emberek által irányított  űrállomáson játszódik. A sorozatot a 90-es években készítették.Pontosabban 1994-ben de még ma is megállja a helyét.A széria 5 évadot élt meg .Minden évad egy évet  ölel fel. De igazából a 4. évad végére a fő szálat lezárják a kaszától való félelem miatt de végül kaptak még egy jutalom évadot a készítők .
wallpaperb5mod_1.jpgA történet nagy vonalakban a következő:
2260-ban járunk, a Babylon 5-ön, egy öt mérföld hosszú, űrállomáson. A Babylon 5 semleges központként üzemel, ahol a különböző bolygók lakói megoldhatják egymás közötti konfliktusaikat. Az űrállomás kapitánya John Sheridan, aki fáradságot nem ismerve igyekszik megőrizni az emberiség és a többi bolygó közötti békét. Legénységének tagjai: a helyettese, Susan Ivanova, Michael Garibaldi, a hajó biztonsági főnöke és Dr. Steven Franklin, az űrállomás orvosa. Bár igazsághoz hozzá tartozik hogy az első évadban még nem Sheridan volt az álomás kapitánya ha nem Jeffrey Sinclair kapitány aki az első évad végén távozik a  sorozatból saját kérésre.Itt tenném hozzá nem egyedi eset hogy egy főszereplő távozik a sorozatból. Úgy volt alakítva a történet hogy bármikor kitudjanak szállni belőle de lehessen pótolni más karakterekkel. A történet két részre osztható : a nagy háború Árnyak-Vorlonok-Fiatal fajok közt és a Babylon 5 ás a Földi Szövetség közti konfliktusra.  Erre építik a fő vázat és mivel ez  az a sorozat ahol szinte jelen sincsenek a töltelék  részek így majd nem mindegyik rész a nagy egész része.
 800ships4.jpg
A sztori nagy vonalakban nagyon nehéz elmesélni mert, nagyoltnak tűnik így számomra de azért megpróbálom.
A történet 2258-ban kezdődik az 5. Babylon űrállomáson.A nagy Mimbari-Földi Szövetség közt vívót háború után .  A békére való törekvés miatt jött létre a Babylon terv. Az első három felrobbant , a negyedik eltünt, majd 5 állomás vált be amely úgy tűnt élhetővé válik.
Ide küldik az ismert fajok a nagyköveteiket hogy megpróbálják megoldani a fajuk közötti konfliktusokat. Az állomás emberi személyzet irányítja sőt a a Földi Szövetség tagja de valójában egy független hely.
Mint már írtam a fő történés az ősi  faj ellen vívott az  Árnyakkal szembeni háborúról szól. A felkészülésről és az ebből következő nagy harcól. Valamint az emberi faj belső visszájáról ami polgárháborúba torkollik.
 babylon-5-e1311530294831.jpg
Jelen vannak még az állomáson más fajok is galaxis minden zugából. Többségüket a történet előre haladásával egyre jobban bemutatják. A történelmüket, politikájukat, vallásukat.

Kentauriak hasonlítanak legjobban ránk emberekre . Szinte teljesen úgy néznek ki mint az emberek csak hajuk olyan mint a pávák fark tolla. Minél nagyobb a hatalma annál nagyobb a haj korona.
A Főbb képviselőjük Londo Mollari ki nem veti meg az alkoholt, szerencsejátékot és a nők társóságát.A Kentauri Köztársóság  nagykövete céljául tűzte ki hogy visszaállítja a régi köztársóság dicsőségét.
Az ő asszisztense Vir Cotto aki egy kicsit piponya de annál nagyobb a szíve.
babylon5_02_1600x1200.jpg
A mimbariak bár külsőre ,felépítésre hasonlítanak az emberre de a fejszerkezetük eltér . Tar fejük van amit egy csontkorona vesz körül. Fajuk rendkívül vallásos . Vallási vezetőjük Valen. Aki ezer évvel ezelőtt meg reformálta a vallásukat. Egy nem mimbari volt ki nem mimbarinak született és egyik kaszt pártján sem állt.Ugyanis három kasztra oszlik a fajuk :a vallási,a harcosés a munkás kaszt. A „fiatal fajok” közül a legöregebb több mint negyvenezres múltra tekinthetnek vissza. Bár ennek ellenére kötődnek az emberi fajhoz genetikailag is .Ezt a sorozatba ki is fejtik  .De ez maradjon meglepi azoknak akik még nem látták .
A nagykövetük Delenn. Aki a mimbariakat irányító szürke tanács tagja. Valamint a kasztja a vallási kaszt egyik vezetője. Hisz a sorsban és az eleve elrendeltetésben.
Segítője : Lennier.Ő is a vallási kaszt tagja.Szerény és visszahúzódó, holott nagyon intelligens és művelt. Plátói szerelmet táplál Delenn iránt
babylon5casttvguide.jpg
A Narnok hasonlítanak legkevésbé az emberekre. Fajuk nagyjából egyidős a földi civilizációval. Sokáig békés agrár nép volt . De a Kentauri birodalom leigázta őket. Rabszolgaként tartották a narnokat. Idővel fellázadtak a birodalom ellen és kivívták a függetlenségüket.
A nagykövetük G’kar.G’kar fő célja hogy, népét segítse. Ő volt a Kentauriak elleni függetlenségi háború egyik vezetője.Legfőbb vágya hogy a kentauriakat eltörölje a galaxisból.
 
Sokmás idegennel is megismerkedhetünk még mint például : Brakiri, Drazi, Pakmara és még sorolhatnám.Valamint az ősi fajokkal Akik a legrégebbi fajok egyikei. A Vorlonok és az  Árnyak kik egymás riválisai. Olyanok mint a tűz és víz. Míg a Vorlonok a fegyelembe és a rendben hisznek addig az Árnyak a káoszban.E két faj egymásnak feszülése adja a történet vázát.
De bemutatnak jó pár testületet is . PSI szolgálat az emberek telepata szervezetét. Az Őrszemek kik majd fontos szerepet játszanak majd a nagy háborúban.
 1674.jpg
A sorozatot J. Michael Straczynski készítete. Ezt a sorozatát tartják pályája csúcsának. Amikor házalt a Babylon 5-tel már meg volt a történet egésze. Nagy vonalakban a sztori egészét kidolgozták még az első rész forgatása előtt. Sőt részek nagy részét ő maga írta ( a 3-4 évad teljes egészét  is). Ez a hosszútávú tervezés csökkentette a jelmezek és a díszletek előállítási költségét így könnyebben el tudta adni a Warnernek a sorozatot.

Még megjegyezném ez a sorozat volt amit teljes egészében 16:9 arányba forgatták  először a szokásos 4:3 helyet. Valamint itt teljes egészében számítógépet használtak a vizuális effekteteknél a megszokott  makattek helyett elsőként .
 
Záráskánt leírom : ez az én egyik kedvenc sorozatom . Összetett, látványos .Nekem még mai szemmel is élvezhető sorozat. Valamint ha megnézted mind az 5 évadot ott van még a számos kiegészítő TV film is hozzá ami kiegészíti a sorozat világát pl: a Föld-Mimbar háborúval .Valamint egy nem túl sikeres testvér sorozat hozzá a Crusede . Ami egy évadot élt meg.Mindenki figyelmébe ajánlanám . Láss és Nézz!


 

A bejegyzés trackback címe:

https://soremove.blog.hu/api/trackback/id/tr3512488147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása